Streaming er lettere end du tror og for alle – også dig, der måske tror, at det kun er de unge, der streamer.

Vær opmærksom på at en del streamings tjenester indgår i bland selv universet og på den måde kan du sparermange penge, hvis du i dag betaler for f.eks. Netflix ved siden af din programpakke.

Ved at streame dine yndlings film og -serier får du meget mere ud af dit trådløse netværk – og dermedogså mere ud af dit coaxbredbånd. Du bestemmer selv hvad du vil se og hvornår du vil se det. Blandt andet derfor er streaming populært som aldrig før.

Men hvordan kommer man overhovedet i gang med streaming, Vi har herunder samlet nogle af de spørgsmål vi typisk oplever.

Hvad er streaming?

Streaming er underholdning,når du vil. Når du streamer, henter du dine film, serier, Tv-kanaler og musikfra en ekstern udbyder til dit tv, din smartphone, pc eller tablet uden at lagre indholdet. Du henter indholdet fra internettet, samtidig med at du afspiller det. Når du streamer indhold, vil det derfor ikke fylde din harddisk.

’Streaming’ betyder idirekte oversættelse, at du henter strømme af data.

Hvad kan du streame?

I dag kan du streame næsten alt lige fra dine yndlingsfilm, tv-serier, tidligere sendt dokumentarprogrammer, bøger, musik og radio – faktisk alt der ligger på internettet og er tilgængeligt på en streamingtjeneste.

Er det billigere at streame?

Der kommer hele tiden nye streamingtjenester til. Mange udbydere af streaming som f.eks. Netflix, Viaplay og HBO Nordic koster penge at bruge, men der findesogså gode tjenester, hvor indholdet kan streames gratis. Et par af de mest populære er:

  • DR TV er Danmarks Radios svar på en streamingtjeneste. Her kan du se både live TV og arkivindhold fra alle DRs kanaler. Du kan bruge den gratis, hvis du betaler medielicens.
  • Viafree er en gratis streamingtjeneste, som tilbyder indhold fra TV3-kanaler og MTV. Indholdet er reklamefinansieret.
  • Dplay er Discovery Networks svar på en streamingtjeneste. Den er reklamefinansieret, og her finder du realityprogrammerne fra Kanal 4 og Kanal 5.
  • Filmstriben er bibliotekernes svar på en digital lånemulighed af film. På Filmstriben kan du streame kortfilm, spillefilm og dokumentarfilm. Her låner du på samme måde, som du vil gøre på biblioteket.
  • Filmcentralen er Det Danske Filminstituts streamingtjeneste. Herfra kan du streame kortfilm og dokumentarfilm – både ny og gamle.

 

Hvordan kommer jeg igang med at streame?

Dine enheder skal væretilkoblet dit trådløse netværk inden du starter opsætningen. Du kan streame fra din computer, tablet eller telefon blot du har en internetforbindelse. Når dine enheder er koblet op til dit trådløse netværk, bruger du dit coaxbredbånd og ikke enhedernes mobile datanetværk, der kan være dyrt i længden.

De mest populære måderat streame på er: 

1. Smart TV
Har du allerede et smart TV i din bolig, er du godt på vej. De nyeste TV er alle såkaldte smart TV, der kan gå på internettet, og derfor også kan give dig direkte adgang til at streame film og serier via apps. Hvis ikke apps fra streamingtjenesterne allerede er på dit TV, så kan du hente dem på samme måde,som når du henter og bruger apps på din smartphone. 

2. Google Chromecast
At tilslutte en Google Chromecast til dit TV er en anden mulighed for at streame direkte til Tv-skærmen. Med en Chromecast kan du ”caste” film og serier fra f.eks. apps i din smartphone, via din Chromecast og til din Tv-skærm. Du bruger derfor også din telefon som fjernbetjening.


3. Apple TV
Et Apple TV er en tredje mulighed for at streame direkte til din Tv-skærm.Den fungerer ligesom en Chromecast, men kommer med både en TV-boks og en fjernbetjening til at styre streaming mulighederne på dit TV. Apple TV kræver også en opsætning..

 

 

Hvorfor skal jeg streame og se TV via coaxnet?

Tendensen er klar. Populariteten af TV-pakker går kun en vej. De TV-pakker der bliver solgt, bliver tilmed mindre og mindre. Folket vil have basis TVpakker – og billigt – og selv skræddersy deres underholdning med f.eks. blandselv.

Her kan coaxnettet hjælpe dig. 

Mange har via streaming adgang til f.eks. DR TV, så du via en kablet ellertrådløs internetforbindelse har adgang til DR’s Tv-kanaler, live tv og DR’sTV-arkiv. Og det endda i digital kvalitet, uden en antenneledning og helt udenkøb af en TV-pakke. DR og alle øvrige streamingudbydere vil gerne sikre sig, at udsendelsen ikke pludselig hænger eller helt stopper, og du derved får en dårlig oplevelse. Derfor vises udsendelsen på din skærm i den kvalitet,der sikre dig, at din film ikke hakker.

 

Til OL i Japan sendes der for førstegang i 8K, og de første 8K TV er allerede landet på det danske marked

 

Måske kan du genkende, at billedet på en film eller serie skifterskarpheden – f.eks. når du sidder i toget eller på bilens bagsæde. Det skyldes,at billedet automatisk tilpasser sig til en kvalitet, der matcher den hastighed du henter billederne i. Høj hastighed er lig med høj kvalitet i billedet. Lavhastighed udløser en lav billedkvalitet.

Det undgår du med coaxnet. Her vil billedet stå skarpt. 

Hvilken hastighed har jeg brug for ved streaming?

Streaming af udsendelser i lav kvalitet på dit TV kræver ifølgeforbrugermagasinet Tænk minimum 5 Mbit/s. Streamer du i HD skal du minimum have10 Mbit/s, hvis du vil være sikker på ikke at opleve udfald. Har du et 4K TV,kræver streamingen 4 gange så meget båndbredde end HD. Altså minimum 40 Mbit/s.Og det er vel og mærke pr. TV eller enhed, der supportere HD. Er I flere i husstanden, der streamer eller gamer samtidigt, løber det hurtigt op. 

Kravet til hastighed på dit internet løber stærkt, og det gør denteknologiske udvikling også. Til OL i Japan næste år sendes der for første gangi 8K, og de første 8K TV er allerede landet på det danske marked. Altså pludselig en yderligere fordobling i kravet til din internethastighed.

.

 

NY STREAMINGBØLGE PÅ VEJ

Især større amerikanske streamingtjenester vil ramme Danmark inden længe

Danskerne får snart glæde af endnu flerestreamingtjenester. Inden længe vil nye udbydere af streaming også væretilgængelige i Danmark, der i dag rummer lige under 30 valgmuligheder. Vi når nok ikke amerikanske tilstande med over 200 streamingtjenester og 3 abonnementer i den gennemsnitlige amerikanske familie, men inden længe vil danskerne ogsåkunne vælge populær streaming fra så store virksomheder som f.eks. Disney ogAmazon, ligesom flere mindre udbydere vil komme til.

 Netflix:

49%

 HBO:

23% 

 DR TV:

34%

 Viaplay:

20%

 TV2 Play

24%

 YouSee:

19%

Andelen af befolkningen der benytter sigaf en streamingtjeneste,
Kilde: Digital Life 2019, KANTAR Gallup August 2019Ser du mere Netflix end Nyheder? Så er du absolut ikkeden eneste. Ifølge DR Medieforskning streamer over halvdelen af danskerne film og tv-serier mindst én gang om ugen, i mens forbruget af traditionelt tv fortsætter med at falde. Flere danskere skifter til mindre tv-pakker og hverfjerde 20-39 årige har helt fravalgt et traditionelt tv-signal til fordel for streamingtjenester. Man skal dog være opmærksom på at streamingtjenester hurtigt kan løbe op i pris.

 


 
Cookies

Kontakt

Grundet Antenneforening
Sekretariat
Ringdams Kobbel 30
7100 Vejle
Tlf: 77 35 42 00
Skriv til os