TV2 overtager landsholdet fra 2022 – Discovery Networks bød slet ikke på rettighederne til landsholdet fra 2022-2028
Dato: 10-09-2020 11:23:50

TV2overtager landsholdet fra 2022 – Discovery Networks bød slet ikke pårettighederne til landsholdet fra 2022-2028

Discovery,der har siddet på rettighederne til landsholdet, er ved at afviklesportsrettighederne.

Det er ihvert fald konklusionen, efter de mister endnu en sportsrettighed –fodboldlandsholdet.

Det startedemed Premier League, hvor de tabte kampen til Nordic Entertainment Group (NENT).Siden proklamerede daværende direktør Christian Kemp, at man satsede benhårdtpå rettighederne til Champions League.

Her blevDiscovery også distanceret af NENT, der satte sig solidt på ChampionsLeague-fodbolden.

Efterfølgendestjal TV2 rettighederne til Europa League, som Discovery mister efter denkommende sæson.

Og onsdagkom endnu et dybt slag, da rettighederne til fodboldlandsholdet røg sig en tur.

Siden 2014har Discovery siddet solidt på fodboldlandsholdet, men efter sommeren 2022 erdet definitivt slut.

Discovery erkørt fuldstændig af banen af TV 2.

Discovery harbetalt i niveauet 75 mio. kr. om året for landsholdsrettighederne. Nu menes TV2at betale et væsentligt større beløb.

IfølgeEkstra Bladets oplysninger har Discovery været meget passive i kampen omlandsholdsrettighederne. Man har således ikke engang budt på rettighederne tillandsholdet fra 2022-2028.

Sammeresignation skete i foråret, hvor Discovery heller ikke forsøgte at beholdeEuropa League-rettighederne.

Der harværet stor kritik af Discovery efter YouSee smed dem ud fra tv-pakkerne. Dethar betydet et tab på 1,1 million kunder og et voldsomt dyk i seertallene.

Discoveryhar stadig rettighederne til to Superligakampe frem til sommeren 2024. Hver ugesender de andet- og femtevalget. Men også her er der stærkt vigende seertal,fordi alle YouSee-kunderne er afskåret fra at følge med i kampene.