TV 2 viser mere fodbold: Sikrer sig Europa League

MICHEL WIKKELSØDAVIDSEN

Volume 0%

Annonce1 af 2. Denne annonce vil slutte om 1

Der bliver masser afsport på TV 2 i fremtiden.

Efter adskillige år, hvor det mest har handlet om håndbold, tennis ogcykling på den landsdækkende tv-kanal, kommer der nu mere og mere fodbold. TV 2har nemlig ifølge B.T.s oplysninger sikret sig rettighederne til Europa Leagueog den nye europæiske klubturnering Conference League.

Dermed betyder det altså et farvel til Discovery for Europa League, som B.T. skrev onsdag,for TV 2 endte med at vinde en budkrig, der skubber prisen for den næstbedsteog tredjebedste klubturnering i Europa gevaldigt op.

Fra 2021 til 2024 vil danskerne kunne se, hvis FC Midtjylland, FC Københavneller andre danske klubber kvalificerer sig til Europa, men uden helt at rammeChampions League, som bliver sværere og sværere for de mindre landes klubber atfinde vej til.

Og derfor vil der altså blive god mulighed for igen at se danske hold på TV2's kanaler. B.T. spurgte allerede onsdag TV 2's sportschef, Frederik Lauesen,til de kommende Europa League-rettigheder, men han var ikke meget meddelsom.

»Vi kommenterer ikke på rettigheder, vi ikke har,« sagde Frederik Lauesen.

Men den skulle nu være god nok, at TV 2 i hvert fald fra 2021 og tresæsoner frem lige præcis har rettighederne til Europa League og ConferenceLeague. Dermed føjer de endnu et par fodboldturneringen til porteføljen.

Den indeholder i forvejen blandt andet Serie A og La Liga, som TV 2 onsdagoffentliggjorde, at man havde sikret sig frem til sommeren 2024.