Premier League-fodbolden bliver, hvor den længe har været for de danske seere.
Dato: 06-02-2020 12:12:52

PremierLeague-fodbolden bliver, hvor den længe har været for de danske seere.

Nent, der i mange århar haft rettighederne herhjemme, har forlænget deres aftale om at transmitterekampene fra den engelske liga.

Det meddeler selskabettorsdag morgen.

Det er perioden2022-2028, der netop har været i udbud, og tv-giganten har sikret sigrettighederne i både Danmark, Sverige, Finland og nu også i Norge.

»Jeg glæder mig overnyheden, og det bekræfter igen Nent Groups førerskab på det nordiske marked.Premier League er hjørnestenen i vores sportstilbud,« siger Anders Jensen,præsident for Nent Group, i en pressemeddelelse.

Han sender samtidig enhilsen til konkurrenterne på tv-markedet med den nye Premier League-aftale.

»Med de eksklusiverettigheder til fire nordiske markeder frem til 2028 er Nent Group stærkere endnogensinde, og vi er fast besluttede på at udbygge den position yderligere oggive sportsfans i regionen endnu mere og endnu bedre dækning af ligaen,« sigerAnders Jensen.

Hos Nents dansketv-organer, der omfatter TV3-kanalerne og streamingkanalen Viaplay, kan man iforvejen se en del europæisk topfodbold: Superliga, Champions League,Bundesligaen, Ligue 1, lige som der også er EM-fodbold til sommer.

TV 2 har rettighedernetil de to sidste af de store europæiske fodboldligaer, Serie A og PrimeraDivision.

Nent har i denne sæsondelt Premier League-rettighederne med YouSees nye kanal, Xee, hvor man også harsendt en stor del af kampene. Udsendelserne er dog med værter og kommentatorerfra Nent. Det vides endnu ikke, hvordan setuppet bliver i fremtiden.