YouSee varsler brutalt opgør med tv-markede
Dato: 29-01-2020 16:10:03

Da Discovery Networks’11 tv-kanaler faldt helt ud af YouSees univers den 1. januar, var det ikkeafslutningen på en storstilet tv-krig. Det var nærmere begyndelsen.

Begyndelsen på etopgør med det danske marked for tv-indhold. Og i YouSee-regi var det ogsåbegyndelsen på enden for tv-pakker, som vi kender dem i dag.

Koncernchefen forNuuday, der blandt andet er moderselskab for YouSee, Hiper og Telmore, varslernu et kontant opgør med hele tv-markedet.

Et opgør, som kan føretil nye og potentielt endnu større konflikter end den, YouSee endte i medDiscovery.

Denne gang vil det istedet være med aktører som TV 2 og NENT Group, der driver Viasats kanaler medTV3 som det største brand.

»Hele situationen medDiscovery var et rent strategisk valg for os. Vi har i dag et tv-marked, hvorder er mange kunder, som er tvunget til at betale for kanaler, der ikke ersærligt mange seere på. Det skal vi væk fra,« siger Michael Moyell Juul,koncernchef for Nuuday, til B.T., og uddyber:

»I sidste ende ervores mål, at der ikke er nogen tv-pakker. Kunderne skal have mulighed for 100procent selv at vælge deres indhold – om det så er tv-kanaler ellerstreamingtjenester.«

I dag er det sådan iYouSees Bland Selv-univers, at kunderne er bundet til en grundpakke med 25kanaler, hvorefter de får et antal point, de kan vælge kanaler med.

Nuuday-direktøren Michael Moyell Juul varsler et totalt opgør medtv-pakker. Foto:...Vis mere

Men også grundpakkenskal brydes op.

»Det kræverselvfølgelig, at kunderne ønsker en afmontering af pakkerne, men det er faktiskvores opfattelse, at det er et bredt ønske. Så ja, på den lange bane er målet,at også kanalerne i grundpakkerne bliver valgfri,« siger Michael Moyell Juul.

Det betydereksempelvis, at når YouSee skal forhandle rettigheder med aktører som TV 2 ogNENT, vil YouSee anlægge samme strategi, som man havde i forhandlingerne medDiscovery.

Målet vil være klart:At alle kanaler og tjenester skal være valgfri.

Også de kanaler, der idag ligger i YouSees grundpakke, eksempelvis TV 2 og TV3.

»TV 2 og NENT er godtklar over, at vi ønsker en fremtid, hvor alt er i Bland Selv. Vi har genereltgode forhandlinger med TV3 og TV 2 om, hvordan vi ser markedet fremadrettet. Vihar en rigtig god dialog,« siger Michael Moyell Juul.

Markedet for tv-pakkerhar ellers været ekstremt indbringende for alle parter gennem mange år.

Via pakkerne hartv-udbydere 'tvunget' kanaler ud i stuerne og skabt store markeder forannoncer.

Så hvorfor ændre på enmodel, der har været en guldkalv?

»Der er en voldsomkonkurrence på det her marked. Vi ser flere kunder, der klipper tv-kablet heltog vælger streamingtjenester, fordi de mener, at det får de mere ud af,« sigerMichael Moyell Juul:

»Og der siger vi bare,at vi har de her gamle klassiske tv-pakker, hvor du betaler en masse penge foren masse kanaler. Vi har brug for et opgør med det. Total valgfrihed erfremtiden. Vi kan allerede nu se, at kundetilfredsheden blandt YouSees BlandSelv-kunder er højere end hos dem med pakker.«

Spørgsmålet er så, omMichael Moyell Juul i virkeligheden siger, at bruddet med Discovery handlede om,at Discovery ikke ville tilpasse sig til en ny virkelighed?

»Nej, det vil jeg ikkesige på den måde. Resultatet af de forhandlinger handlede både om strategi, også var der også en prisdimension i det,« siger Michael Moyell Juul:

»Men vi har et klartmål om at have Discoverys indhold i vores univers. Det kunne være med Dplay.Det er vores klare ambition at lave en aftale med Discovery. Det håber vi megetpå sker.«

Nu har I højstsandsynligt sparet penge ved ikke at skulle betale for Discoverys kanaler ogved at lægge Fullrate sammen med YouSee. Ser vi her en trimning af Nuuday og enklargøring til salg?

»Nej. Der er fornærværende ikke planer om at sælge. Vi har faktisk mange gode ting på vej i2020. Der kommer meget fra os det kommende år. Mange interessanteproduktlanceringer. Det er det, vi har fokus på nu.«