Da forhandlere fra YouSee og Discovery Networks i midten af december rejste sig fra hver deres side af bordet for sidste gang, blev der sat punktum for tre måneders åben tv-krig.
Dato: 15-01-2020 11:29:14

Da forhandlere fra youSee og Discovery Networks i midten afdecember rejste sig fra hver deres side af bordet for sidste gang, blev der satpunktum for tre måneders åben tv-krig.

Resultatet var nu slået fast med syvtommersøm: DiscoveryNetworks’ 11 tv-kanaler var definitivt ude af YouSees univers. Et resultat, derblev til virkelighed ved årsskiftet. Og intet tyder på, at det ændrer sig.

Siden mødet i december har der været total tavshed mellemDiscovery og YouSee.

Al dialog er forstummet.

Parterne har ellers ikke manglet gode grunde til at tale sammenog finde en løsning.

Discovery Networks har siden årsskiftet stirret ind i to brutalemålinger fra Kantar Gallup, der viser, at deres andel af seere er blevet sabletover på midten.

51 procent af seerne er forsvundet efter bruddet med YouSee.

Samtidig står den amerikansk ejede virksomhed til et stortøkonomisk tab i Danmark.

Imens har YouSee været under konstant bombardement fra vredekunder, der savner Discoverys kanaler, og medier har været fyldt med negativehistorier om kundeflugt og store tekniske udfordringer hos YouSee.

Både YouSee og Discovery kunne mildest talt godt bruge enpositiv historie.

Alligevel har de barske realiteter ikke fået nogen af parternetil at ryste på hånden.

»Vi har ikke haft nogen kontakt med YouSee siden december. Deter der heller ingen grund til, som det står lige nu,« siger Christian Kemp,direktør for Discover Networks i Danmark:

»Vi har vendt og drejet YouSees udspil, og man må barekonstatere, at der ikke er noget grundlag at forhandle ud fra. Det giver ingenmening, hvis det er udgangspunktet. Så jeg har svært ved at se, hvordan viskulle komme videre.«

Christian Kemp fortsætter:

»Deres opførsel gennem hele forløbet har været sådiskriminerende, og det er tydeligt, at de ikke ønsker at betale for voresindhold. Det siger sig selv, at hvis de var kommet med et tilbud, der havdeværet anstændigt, havde vi selvfølgelig sagt ja.«

YouSees direktør, Jacob Mortensen, bekræfter, at der ingendialog er.

Men:

»Det her handler om, at vi sætter os sammen og siger: ’Nu er deten ny situation - lad os finde en løsning’. Vi vil gerne lave en løsning. Detvil Discovery ikke. Ærlig talt forstår jeg det ikke,« siger Jacob Mortensen ogforeslår blandt andet, at Discoverys tjeneste Dplay kunne komme ind i BlandSelv:

»Vi har en interesse i at gøre Discoverys indhold tilgængeligtfor YouSees kunder. Det har Discovery også en stor interesse i. Så jeg forstårikke, at Discovery ikke vil lave en aftale.«

I Discovery oplever man situationen lidt anderledes.

»Vi har jo flere gange oplevet YouSees direktør sige i pressen,at man vil sætte sig ned og tale med os, men jeg har aldrig hørt fra ham,«siger Christian Kemp:

»Det er ikke personligt mod Jacob, overhovedet ikke, men han haraldrig ringet eller skrevet til mig. Det har været os, der har rakt ud tilYouSee, da vi i efteråret endnu engang forsøgte, om det var muligt at lande enaftale med dem.«

Han fastslår:

»Jeg oplever bare ikke den villighed til at nå en aftale, somder bliver givet udtryk for.«

Christian Kemp slår også fast, at fokus nu er rettet mod dendigitale del af forretningen: Discoverys streamingtjeneste Dplay, som deseneste måneder har oplevet »eksplosiv vækst«, forklarer han.

Hos YouSee nægter man at lægge en potentiel aftale død.

»Ser man på det helt nøgternt, så er der en tydelig fællesinteresse i, at det her går op,« siger Jacob Mortensen:

»Så længe der er en vilje, er det er et håb. Og der er fortsatvilje fra vores side.«