TV-krigen: Ingen betydende landskampe på Discovery i 2020
Dato: 20-11-2019 16:01:02

Der er ikke nogen kvalifikationskampe for Danmarks herrelandshold i fodbold før i 2021.

Under dækningen af TV-krigen mellem Discovery og youSee, der har der været skrevet at YouSee-kunderne mister muligheden for at følge landsholdet i herrefodbold.

Dette er også rigtigt, men det kun sandt hvis konflikten får lov at fortsætte en ca. halvanden års tid endnu, til et stykke ind i år 2021.

For med landsholdets direktekvalifikation forleden dag, der forsvandt også de sidste betydende landskampe fra Discovery i 2020.

Havde landsholdet tabt i Irland, skulle de have været ud i to playoff-kampe i foråret; Men med uafgjort i Irland, der kvalificerede fodboldlandsholdet sig direkte til EM til sommer.

Discovery sender ikkeselve slut runden

Sommerens EM sendes ikke på Discovery.De rettigheder har Viasat (NENT) og DR, så selve EM-turneringen sendesformentlig på kanalerne 3+ og DR1.

Næste slutrunde-kvalifikation bliver til VM i 2022, og den starter ifølge UEFA først op i foråret 2021. De første kvalifikationskampe ligger 25-27. marts 2021, mens den kvalifikation slutter med afgørende playoff-kampe der ligger d. 28-29. marts 2022.

Så i hele 2020 er der ingenkvalifikationskampe for landsholdet i herrefodbold til VM eller EM.

YouSee-kunderne vil dog, så længe der ikke er en aftale med Discovery, gå glip af landsholdets trænings- og venskabskampe; Men de betydende landskampe vender først tilbage på Discovery om knap 1,5 år.