Nu rammer DR-besparelser: Tv-aviser, håndbold og programmet Sporløs forsvinder
Dato: 18-11-2019 13:11:42

DR melder nu ud,hvilke programmer der får kniven i kølvandet på den nye medieaftale. Og det er ikke småting.

Det er nogle af de helt store produktioner, som lukkes ned fra årsskiftet, blandt andet detpopulære program 'Sporløs'.

Det oplyser DR på sin hjemmeside.

Samtidig sløjfes fleretv-aviser samt al Champions League-håndbold.

Overblik: Alt dette forsvinder fra DR tv

Her er et overblik over programmer og indhold, der ikke sendes i 2020 ellerreduceres:

Tv-avisen – kl. 17.50 og 19.55.

Tour de France-dækning – Aftentouren på DR1

Champions league i Håndbold – fra efteråret 2020

Programmer, der i dag sendes kl. 18 på DR1, om blandt andet antik – stoppermed at blive sendt i løbet af 2020

Sporløs

Manipulator

Danmarks bedste portrætmaler

Reportageprogrammer på DR1 – her sendes færre

Hammerslag – her sendes kun en sæson mod to i dag

Quizzen på DR2

Lægen flytter ind

Ranes Museum

Udkantsmæglerne

Temalørdage – der kommer markant færre

Egenproducerede programmer på DR3 reduceres

Filmselskabet

En omgang fredagsunderholdning mindre

Vild med bøger

Historiequizzen

Kunstquizzen

En lang række film vises ikke længere med lukningen af DR K og DR3’s stopsom flowkanal

Kilde: dr.dk

FOLD UD

'DR flytter den sene tv-avis på DR1 fra klokken 21.30 til klokken 21.00 og lukker de korte tv-aviser klokken 17.50 og 19.55', skriver DR på sin hjemmeside.

'Ændringerne betyderogså halvt så mange udgaver af 'Hammerslag', samt at programmer som 'Sporløs' og'Danmarks bedste portrætmaler' ikke sendes i 2020,' skriver DR.

Det er alleredetidligere meldt ud, at sport på DR ville blive hårdt ramt, men omfanget vil nok alligevel chokere mange. Der er nemlig tale om en voldsom nedgang i cykling og håndbold.

'DR1 vil heller ikkelængere vise Tour de France samt Champions League i håndbold. Rækken af programmer om blandt andet antik, der sendes klokken 18.00, lukkes desuden i løbet af 2020,' oplyser DR