Sidste nyt om programpakker
Dato: 25-10-2019 12:05:19

De hundreder aftusinder af YouSee-kunder, som lige nu bider negle og venter på at finde ud af,om de helt bliver afskåret fra kanaler som 6'eren, Kanal 5 og Kanal 4 fra detnye år, får nu et nyt håb at klamre sig til.

For selvom YouSee og Discovery Networks i flere uger har stået stejlt overfor hinanden, er parterne nu igen begyndt at tale sammen.

Både Discovery Networks og YouSee bekræfter over for B.T., at der nuforegår en dialog om en fremtidig løsning, så YouSees kunder fortsat kan seDiscovery Networks tv-kanaler.

Det sker, efter Discovery Networks ellers flere gange de seneste uger offentligthar afvist, at parterne forhandler.

Samtidig har Discovery Networks stået stejlt på, at man slet ikke vilforhandle med YouSee, hvis oplægget er at fjerne Discovery Networks kanaler fraYouSees tv-pakker og kun tilbyde dem som 'bland selv'.

Hverken YouSee eller Discovery Networks ønsker at kommentere, hvordan detoplæg, man nu er i dialog om, ser ud.

Men forhandlingerne er med stor sandsynlighed starten på en proces, somender med, at YouSees kunder alligevel ikke kommer til at undvære Discovery Networkstv-kanaler fra 1. januar 2020.

Det vurderer Claus Bülow Christensen, digital analytiker og grundlægger afCopenhagen Future Tv Conference.

»Der kommer en løsning, hvor begge parter går på kompromis,« vurderer han:

»Både YouSee og Discovery Networks har alt for meget at tabe på ikke atlave en aftale.«

Tv-krigen mellem parterne startede, da YouSee i september oplyste DiscoveryNetworks, at man fremover kun ønsker at tilbyde Discoverys 11 kanaler tilYouSees 1,2 millioner tv-kunder som 'bland selv'-kanaler.

Det vil betyde, at Discovery Networks kanaler ryger ud af YouSees fastetv-pakker.

Discovery Networks har hele vejen igennem blankt afvist, at man vil væredel af YouSees univers, hvis det udelukkende sker som 'bland selv'.

Begge parter står nu til at sluge en kamel eller to for at nå til enighed,vurderer Claus Bülow Christensen.

»Det ender nok med, at et par kanaler – eksempelvis Kanal 4, Kanal 5 ogmåske 6'eren – finder vej tilbage til nogle af YouSees faste tv-pakker, og atDiscovery Networks så kommer til at sluge, at resten af kanalerne ender i'bland selv',« siger han:

»Den her udvikling er helt forventelig. Der har været en hanekamp imedierne, men for mig at se er det utænkeligt, at de ikke finder hinanden.«